Het toepassen van de basiselementen

Als een idee hebt van de betekenis van de verschillende basiselementen van de astrologie kun je beginnen met deze betekenissen toe te passen op je eigen horoscoop en die van anderen. In dit onderdeel van de training leer je werken met een horoscooptekening en een begin te maken met de duiding ervan. Verder leer je over de planeet cycli die belangrijke aanvullingen geven op het toepassen van de basiselementen.  

Zelf aan de slag met je horoscooptekening

Met de video’s en werkbladen uit het vorige onderdeel heb je de betekenis van alle basiselementen: tekens, huizen, planeten gekregen. Deze ga je in combineren om de schatkaart van je horoscoop te ontcijferen. In dit onderdeel leer ik je hoe je zelf aan de slag kunt met jouw eigen horoscooptekening.

 

Zeker als je begint met astrologie kan je verward raken over wat het verschil is tussen tekens, planeten en huizen. Ze hebben namelijk overeenkomsten maar hun werking is zeker niet hetzelfde! In de eerste video leg ik uit wat het verschil is zodat je alle basiselementen kunt gaan combineren.

 

 

En dan kun je aan de slag met je horoscooptekening! In de tweede video leg ik de basis van de horoscooptekening uit en in de derde video laat ik zien hoe je zelf astrologische gebeurtenissen kunt opzoeken in je eigen horoscooptekening. Om te weten wat de astrologische gebeurtenissen van de komende tijd zijn kun je mijn maandvideo bekijken. 

 

 

Als je met astrologie begint is de hoeveelheid informatie die de horoscooptekening je geeft waarschijnlijk wat overweldigend. In mijn ervaring kun je het best beginnen met een aantal belangrijke elementen en de rest nog even te laten rusten. In de vierde video leg ik je uit hoe je zo’n elementaire duiding kunt aanpakken en in het werkblad vind je een stappenplan. 

Planeet cycli

De aarde draait in 365 dagen om de zon. En de maan en alle planeten bewegen ook volgens een cyclus.

De cyclus van de maan heeft meetbare invloed op ons. De getijdenwerking is daar een wonderlijk voorbeeld van. En die getijdenwerking vindt ook in ons plaats. Twee keer per maand is de werking van de maan het sterkst: nieuwe maan en volle maan. En als je weet waar de nieuwe en de volle maan voor jou valt in je persoonlijke horoscoop kun je dit bewust inzetten in je leven.

In de eerste video vertel ik je meer over de cyclus van de maan en hoe je deze kunt gebruiken. Voor het opzoeken van de nieuwe en volle maan kun je ook nog eens naar de video “Opzoeken gebeurtenissen” kijken.

 

Niet alle planeten lopen even snel door de dierenriem en blijven dus ook niet even lang in een teken. Een belangrijke vuistregel is: hoe langzamer de planeet, hoe groter de impact. In de tweede video leg ik de cycli van de diverse planeten uit: hun omlooptijd en hoe lang ze in een teken blijven. Zodat jij voor jezelf kunt opzoeken waar alle planeten voor jou inwerken en wat de impact is.

Daarnaast vind je in dit onderdeel een video over retrograde planeten. In de laatste video leg ik uit hoe het astronomisch werkt en natuurlijk ook wat de astrologische betekenis is.

Stargazer Academy is de trainingssite van Stargazer Next Level Development, zaakdrijvende onder de namen Stargazer Next Level Development, Stargazer Academy, Patty Post en FlorusV
De Stille Wille 61 (5091 WC) Oost West en Middelbeers info@stargazeracademy.nl


Algemene voorwaarden
Privacy verklaring

De cycli van Jupiter, Saturnus, Uranus en Pluto 

De cycli van de volgende vier planeten weerspiegelen heel nauwkeurig die periodes in jouw leven waar je voor een belangrijke uitdaging komt te staan. Tekenen dat je op een keerpunt staat: je voelt je ongemakkelijk, de dingen lijken moeizaam te gaan, plotselinge veranderingen waar je geen grip op lijkt te krijgen.

 Jupiter

 Saturnus

Veelgestelde vragen

Een gebeurtenis valt precies op de grens van een huis, in welk huis moet ik het interpreteren?
Soms valt bijvoorbeeld een Nieuwe Maan precies op de grens van een huis, of er net voor. Er is een soort overgangsgebied tussen de huizen. Wat je mag aanhouden is: als de gebeurtenis vanaf zo’n 1.5º voor een huis valt mag je de betekenis voor het volgende huis interpreteren.
Ik ben Schorpioen, bekijk ik alleen gebeurtenissen die in het teken Schorpioen vallen?
Alle gebeurtenissen kun je opzoeken in je horoscoop dus niet alleen gebeurtenissen in Schorpioen. Wat je dan gaat zien is dat sommige gebeurtenissen belangrijke punten in jouw persoonlijke horoscoop raken. Dus bijv. de nieuwe maan valt precies op jouw ascendant, of Venus en Jupiter staan samen met jouw Zon. We voelen allemaal ALLE gebeurtenissen maar de mate waarin ligt dus aan je persoonlijke horoscoop. Hoe meer er “geraakt” wordt hoe meer je het voelt en ervaart.