De astrologische basiselementen

Om actief met astrologie te werken is het belangrijk om de betekenis te kennen van de astrologische basiselementen. En dit zijn de tekens, de planeten en de huizen. Dit onderdeel van de training geeft een overzicht deze basiselementen.

De astrologische tekens

De astrologische tekens: er zijn er 12 en we hebben ze allemaal alle 12 in ons. Maar niet alle tekens zijn bij iedereen even prominent. Als je begint met astrologie zijn vooral de tekens van jouw Zon, Maan en Ascendant belangrijk om naar te kijken. Om te weten hoe je kunt zien in welk teken jouw Zon, Maan en Ascendant vallen kun je verderop in deze training het onderdeel “Planeten” en “Zelf aan de slag met je horoscooptekening” gebruiken om dit op te zoeken.

Alle astrologische tekens zijn ontwikkelingswegen. Als bijvoorbeeld jouw Zon in het teken Weegschaal staat dan betekent dat dat je iets aan het leren bent over innerlijke kalmte vinden. Maar dat betekent niet dat je dit bij je geboorte al meteen kan. Ik zeg dan ook vaak: je zult meer Weegschaal zijn als je dood gaat dan toen je geboren bent. We zijn altijd in ontwikkeling; je bent namelijk niet dezelfde persoon als 15 jaar geleden. En de tekens geven aan op welke manier we ontwikkelen.

Ik leg de 12 verschillende tekens uit in onderstaande video’s en je kunt ook het werkblad downloaden waarmee je snel een overzicht hebt van de basiskenmerken van alle astrologische tekens.

De planeten

Een introductie van de belangrijkste 10 planeten die in de astrologie gebruikt worden. Als je begint met astrologie kun je het beste vooral naar de Zon en de Maan in je horoscoop kijken en eventuele planeten die samenvallen met Zon en Maan. De ascendant is geen planeet maar een punt en komt in dit onderdeel niet aan de orde.

Ik leg de werking van de verschillende planeten uit in onderstaande video’s en je kunt het werkblad downloaden waarmee je een snel overzicht hebt van de basiskenmerken van de planeten.

De astrologische huizen

In dit onderdeel leer je over de levensgebieden die we gebruiken in de astrologie: de astrologische huizen. De huizenverdeling is voor iedereen uniek en wordt bepaald door je geboorte- plaats en tijd. Als je naar je horoscooptekening kijkt dan kan het zijn dat er meerdere planeten in 1 huis staan of juist dat de planeten verdeeld zijn over alle huizen. Het kan ook zijn dat er huizen zijn die geen enkele planeet bevatten. Als basisregel kun je aanhouden: hoe meer planeten in een huis hoe sterker de focus op dit huis. Ik leg de 12 verschillende huizen uit in onderstaande video’s en je kunt ook het werkblad downloaden waarmee je een snel overzicht hebt van de basiskenmerken van de huizen.